Bereiding
- Was de komkommer en rasp grof. Pers met behulp van een zeef of theedoek het vocht uit de komkommer.
-
Pel de knoflook en pers uit.
-
Was de dille en hak grof.
-
Meng de yoghurt met de komkommer, knoflook en dille.
-
Breng de tzatziki op smaak met wat citroensap en peper.
-
Druppel de olie erover en garneer eventueel met extra dille.
Extra informatie
Bekijk ook de receptvideo hieronder.
Variaties
Vervang de Griekse yoghurt door magere kwark of verrijkte sojayoghurt. Ook lekker met bieslook of peterselie.
Gebruik tzatziki bijvoorbeeld in deze heerlijke pitabroodjes met falafel en knapperige rauwkost.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.