Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Rooster het brood lichtbruin en krokant. Verkruimel het brood tot fijn kruim.
-
Pel de ui. Snijd de helft van de ui heel fijn en de rest in snippers.
-
Was de peterselie en snijd klein.
-
Laat de tonijn uitlekken.
-
Meng de tonijn met de fijngesneden ui en 1/5 van de aardappelen en maak dit op smaak met citroenschil, peterselie en wat peper. Voeg eventueel wat water of melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
-
Vorm van het vismengsel 2 koekjes per persoon en wentel door het broodkruim.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook in weinig water in 10 minuten beetgaar.
-
Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten aan alle kanten lichtbruin.
-
Maak de champignons schoon en snijd in plakken. Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
-
Breng de rest van de melk aan de kook.
-
Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Serveer de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.