Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vismoten op Calabrische wijze

Vismoten op Calabrische wijze

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine wortel
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes selderij
  • 2 stukjes visfilet (bijv. pangasius, tilapia, zalm)
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 300 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente en de kruiden schoon en snijd alles klein.
  3. Bestrooi de vis met wat peper.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de visfilets aan beide zijden bruin.
  5. Neem de vis uit de pan.
  6. Bak in de achtergebleven margarine het groentemengsel 5 minuten.
  7. Voeg de tomatenblokjes en wat peper toe en breng dit aan de kook.
  8. Leg de visfilets in de saus en laat ze afgedekt in 10 minuten gaar worden.
  9. Laat de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar worden.
  10. Geef de doperwtjes en de aardappelen bij de vis.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gepelde tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.
buiten Schijf van Vijf De hoeveelheid vloeibare margarine is een dagkeuze buiten de Schijf van Vijf.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 600 kcal 600 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week