Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vispastei met paksoi

Vispastei met paksoi

In de oven worden de reepjes brood lekker krokant.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 510 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 5 gram verse selderij
  • 200 ml water
  • 1 laurierblad
  • 200 gram pangasius
  • 5 (oude) volkoren boterhammen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kappertjes
  • peper
  • 1 ei
  • 400 gram paksoi

Materialen

Ovenschaal

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd klein.
  2. Was de selderij en hak grof.
  3. Breng het water met de helft van de ui, het laurierblad en de selderij aan de kook. Leg de visfilet hier in en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden.
  4. Neem de vis uit de pan en verdeel in stukjes.
  5. Snijd de helft van de boterhammen in repen en leg apart. Verdeel over de rest van het brood het stoofvocht.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Was de tomaten en snijd in stukjes.
  8. Bak de rest van de ui in de helft van de olie glazig. Stoof de stukjes tomaat kort mee.
  9. Druk het vocht uit het brood en roer door de ui en tomaat.
  10. Meng de stukjes vis en de kappertjes door het broodmengsel en breng op smaak met peper. 
  11. Verdeel het mengsel in een ovenschaal.
  12. Klop het ei los.
  13. Bedek het gerecht met de achtergehouden repen brood en schenk het ei erover.
  14. Laat de pastei in de hete oven in 20-25 minuten heet en lichtbruin worden.
  15. Maak de paksoi schoon en snijd in repen.
  16. Roerbak de paksoi in de rest van de olie gaar en serveer bij de pastei.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paksoi is deze maand (februari) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 510 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 40 gram
Zout
1,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.