Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vispastei met paksoi

Vispastei met paksoi

In de oven worden de reepjes brood lekker krokant.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 510 kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 ml water
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes selderij
  • 200 gram pangasius
  • 5 (oude) volkoren boterhammen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kappertjes
  • peper
  • 1 ei
  • 1 paksoi

Materialen

Ovenschaal (2 liter)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Breng het water met de helft van de ui, het laurierblad en de selderij aan de kook. Leg de visfilet hier in en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden.
  4. Neem de vis uit de pan en verdeel de vis in stukjes.
  5. Snijd de helft van de boterhammen in repen en leg ze weg. Schep over de rest van het brood wat van het stoofvocht.
  6. Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes.
  7. Fruit de rest van de ui in de helft van de olie glazig. Stoof de stukjes tomaat kort mee.
  8. Druk het vocht uit het brood.
  9. Neem de pan met ui en tomaat van het vuur en roer er het geweekte brood, de stukjes vis en de kappertjes door.
  10. Maak het op smaak met peper. Doe dit over in een ovenvaste schaal.
  11. Klop het ei los.
  12. Bedek het gerecht met de repen brood en schenk het ei erover.
  13. Laat de pastei in de hete oven in 20-25 minuten heet en lichtbruin worden.
  14. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
  15. Roerbak de paksoi in de rest van de olie gaar en serveer het bij de pastei.

Ingrediënten over?

Selderij:
Bewaar selderij tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast nog ongeveer 4 dagen. Gebruik selderij in deze warme wrap met vlees en taugé.

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paksoi is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 510 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 41 gram
Zout
1,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week