Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Visragout met doperwtjes, wortelen en aardappelen

Visragout met doperwtjes, wortelen en aardappelen

Lekker creatief afwisselen met vis.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 200 gram (winter)wortel
  • 200 gram visfilet (bijv. pangasius)
  • peper
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 50 gram garnalen
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
  • citroensap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken of repen.
  3. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Breng 300 ml water aan de kook. Leg de vis er in en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden.
  5. Neem de vis voorzichtig uit het vocht.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Verwarm de margarine en fruit hier de uienringetjes zacht. Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
  8. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren het stoofvocht bij en breng dit aan de kook. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Kook de wortelen in een bodempje water in een paar minuten gaar. Warm de laatste minuut de doperwten mee.
  10. Spoel de garnalen in een zeef af.
  11. Roer de zuivelspread door de saus.
  12. Was de bieslook en de dille en knip het klein.
  13. Meng de stukjes vis en de garnalen voorzichtig door de saus en warm het geheel goed door.
  14. Maak de ragout op smaak met de bieslook, de dille, enkele druppels citroensap en wat peper.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week