Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vloerbrood gevuld met groente en makreel

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 klein bruin vloerbrood
  • stuk komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosuitje
  • 100 gram wortel
  • 4 takjes selderij
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • azijn
  • peper
  • 200 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Snijd het kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de komkommer in reepjes, de radijs in plakjes en het bosuitje in ringen. Rasp de wortel.
  4. Was de selderij en knip het klein.
  5. Meng de groente en maak op smaak met de yoghurt, azijn, de selderij en peper.
  6. Verwijder de graatjes uit de makreel en verdeel de vis in stukjes.
  7. Schep de makreel door het groentemengsel.
  8. Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel.
Eet de rest van de makreel in deze heerlijke aardappelsalade.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Radijs is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 605 kcal 605 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,8 gram 1,8 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week