Materialen
Ovenvaste braadpan met deksel, schone plantenspuit, vershoudfolie
Bereiding
- Meng het boekweitmeel, havermeel, lijnzaad, de maizena, psylliumvezels, gist en het zout in een kom.
-
Maak een kuiltje in het midden.
-
Verwarm het water tot lauwwarm.
-
Schenk het water in het kuiltje en voeg de olie toe. Roer met een houten lepel tot alles goed is gemengd.
-
Laat het mengsel 10 minuten afgedekt rusten.
-
Maak er een bol van en laat het in de kom afgedekt met vershoudfolie op een
warme plaats 45 minuten rijzen.
-
Zet een ovenvaste braadpan met deksel op het
rooster in de oven. Verwarm de oven met de pan en deksel voor op 230 °C.
-
Neem de hete pan uit de oven en doe de deegbol erin. Snijd de
bovenkant met een scherp mesje kruislings in.
- Besproei met een plantenspuit met schoon water de binnenkant van de hete deksel. Plaats de deksel snel op de pan en zet de pan in de hete
oven.
-
Bak het brood 15 minuten.
-
Verwijder de deksel en bak het brood nog 20-25 minuten verder
gaar en lichtbruin.
-
Neem het brood uit de pan en laat het op een rooster afkoelen.
- Snijd het brood in boterhammen en vries eventueel in porties in.
Extra informatie
Psylliumvezels zijn te koop bij biologische winkels, sommige supermarkten en glutenvrije (web)shops.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.