Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Witlof-grapefruitsalade

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eieren
  • 1 rode grapefruit
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • handje rucola
  • 3-4 struikjes witlof
  • handje walnoten

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de aardappelen en snijd ze in dikke repen.
  3. Meng de olie door de parten aardappel.
  4. Verdeel de aardappelen over de bakplaat en bak ze in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudgeel.
  5. Kook de eieren hard.
  6. Schil de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het grapefruitsap op.
  7. Maak een dressing van het grapefruitsap en de yoghurt.
  8. Was de rucola en laat het goed uitlekken.
  9. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle repen.
  10. Meng de dressing, de grapefruit en de rucola door het witlof.
  11. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
  12. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  13. Serveer de witlofsalade met de friet en de parten ei.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar. Verwerk de walnoten in je ontbijt, bijvoorbeeld overnight oats met fruit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witlof is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 40 gram 40 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week