Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Kook het ei hard en laat het afkoelen.
-
Laat de sardientjes uitlekken, vang de olie op, en verwijder de graat. Snijd 1 sardientje fijn.
-
Pel het ei en hak het klein.
-
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
-
Maak van het ei, het sardientje, wat citroensap, 1 eetlepel opgevangen olie, de yoghurt en de bieslook een dikke saus. Maak de saus op smaak met peper.
-
Snijd de overige sardines in stukjes.
-
Maak het witlof schoon en snijd het in repen.
-
Meng de saus en de stukjes sardine erdoor.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Serveer de aardappelpuree bij de witlofsalade.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in. De bieslook is lekker in deze geroerbakte currynoedels.