Bereiding
- Breng het water aan de
kook. Giet dit over de gedroogde paddenstoelen en laat een half uur weken.
-
Pel de sjalot en snijd klein.
-
Maak de verse
paddenstoelen schoon en snijd klein.
-
Snijd de ansjovisfiletjes
in stukjes.
-
Fruit de sjalot en de ansjovis
in de olie zacht.
-
Bak de paddenstoelen, wat peper en tijm mee met de sjalot.
- Haal een paar gebakken paddenstoelen uit de pan en leg opzij om later mee te garneren.
-
Roer de zuivelspread door de pan en laat het smelten.
- Pureer de geweekte
paddenstoelen met een paar lepels weekvocht fijn.
-
Voeg dit toe aan de gebakken
paddenstoelen en pureer het geheel met een staafmixer of in de keukenmachine
grof.
- Was de peterselie en snijd klein.
- Hak de walnoten klein.
- Was de witlof en trek de blaadjes voorzichtig los.
-
Vul de witlofbladen met
het paddenstoelenmengsel.
- Garneer met de peterselie, walnoten en de achtergehouden paddenstoelen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.