Bereiding
- Spoel de bonen af en laat uitlekken.
-
Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil af. Pers het sap uit.
- Pel de ui en snijd in halve ringen.
- Was de bleekselderij en snijd in smalle reepjes.
-
Maak een dressing van citroensap, citroenrasp, de olie, wat komijn, koriander en peper.
-
Meng de dressing, ui en bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
-
Was de koriander en de tomaten. Snijd de koriander klein en halveer de tomaten.
-
Was de sla en laat goed uitlekken.
-
Meng de tomaten en de koriander door de bonen.
- Verdeel de slabladen over een schaal en schep de bonensalade erop.
-
Serveer de salade met de volkoren boterhammen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij bijvoorbeeld in een soep of dit lekkere pastagerecht met champignons.