Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Zalm met groente en bulgur

Zalm met groente en bulgur

Met pastinaak, paprika en prei een maaltijd boordevol groente.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 635 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 25 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • citroensap
  • 2 pastinaken
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 200 gram zalm
  • 120 gram bulgur

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudgeel en laat afkoelen op een bord.
  2. Was de basilicum en pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de knoflook, de helft van de olie, ¾ van de basilicum, en wat citroensap met de staafmixer of in een keukenmachine tot een grove pasta. Voeg eventueel een scheutje water toe om het smeuïger te maken.
  4. Maak de groente schoon. Snijd de pastinaken en paprika in repen en de prei in ringen.
  5. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de prei zacht. Voeg de pastinaken en paprika toe.
  6. Bestrijk de zalm met de basilicumpasta en leg de zalm op de groente.
  7. Stoof de zalm en de groente met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  8. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Snijd de rest van de basilicum klein en meng door de bulgur.
  10. Schep de zalm en groente op de bulgur.

Variaties

Vervang de pastinaak door peterseliewortel.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Bulgur:
Bewaar bulgur in de gesloten verpakking donker, koel en droog. Het kan dan nauwelijks bederven. Bedorven bulgur ruikt muf en ranzig. Als het te vochtig is bewaard dan is er kans op schimmel en insecten. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Pastinaak is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 635 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 32 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.