Materialen
Keukenmachine/staafmixer, bakplaat, ovenschaal
Bereiding
- Was de kool en snijd in dunne repen.
-
Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
-
Spoel de bonen af en laat uitlekken. Pers de limoen uit.
-
Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de bonen, tahin, het limoensap, water en de helft van de knoflook tot een gladde saus. Voeg meer water toe als het te stevig is.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak de krieltjes schoon en snijd in gelijke
stukken.
-
Was de rozemarijn en snijd klein.
-
Meng de krieltjes met 1/3 van de olie, 2/3 van de rozemarijn en wat peper.
-
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat
en rooster 30-40 minuten goudgeel in de oven.
-
Snijd de schil van de sinaasappel weg tot er geen wit meer zichtbaar is. Snijd de partjes tussen het vlies uit. Knijp het overgebleven deel uit en vang het sap op.
- Bestrijk de zalm met 1/3 van de olijfolie en leg in de ovenschaal. Strooi er de rest van de rozemarijn en wat peper over.
-
Bak de zalm in 10-12 minuten gaar in de oven.
-
Snijd de olijven in plakjes.
-
Giet het sinaasappelsap over de gegaarde zalm. Verdeel er de sinaasappelpartjes, olijven en kappertjes over.
-
Wok de savooikool in de rest van de olijfolie in 8-10 minuten gaar met een deksel op de pan. Voeg eventueel een scheutje
water toe.
- Voeg de laatste 2 minuten de rest van de knoflookplakjes toe. Breng op smaak met peper en schep de bonen-tahinsaus ernaast.
- Serveer met de rozemarijnkrieltjes en zalm.
Variaties
In plaats van savooikool kun je ook groene kool of boerenkool gebruiken. Wanneer je zalm uit de diepvries gebruikt, ontdooi het dan voor gebruik volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Sinaasappel:
Citrusfruit kan eventueel in de koelkast bewaard worden. Citrusfruit rijpt sneller als het naast een banaan ligt.