Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zeeuws vispotje

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram kleine aardappelen
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 200 gram koolvisfilet
  • peper
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Was de aardappelen, halveer ze en kook ze in 10-15 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Smoor de prei enkele minuten zacht in de margarine.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe.
  6. Snijd de visfilet in stukken en bestrooi ze met peper.
  7. Leg de vis in de saus en stoof de vis 5 minuten.
  8. Voeg de mosselen toe en laat het geheel goed heet worden.
  9. Strooi er de dille over en geef de aardappelen en sperziebonen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gare mosselen
Bewaar gare mosselen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. In de diepvries zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar.
Bewaar mosselen in glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Tomaten:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een saus bij een varkenshaasje.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Ga voor de Alaska en zwarte koolvis met MSC en polak is tweede keus.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week