Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.

Zoete aardappelcurry met boontjes

Alles kan lekker in één pan.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel (bataat)
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 dunne prei
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 6 takjes koriander of selderij
  • stukje limoenschil + limoensap

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
  3. Fruit de prei in de olie met het kerriepoeder zacht.
  4. Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  5. Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
  6. Was de koriander of selderij en knip het klein.
  7. Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en koriander of selderij.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Zoete aardappel heeft deze maand (augustus) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 465 kcal 465 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 30 gram 30 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout 0,8 gram 0,8 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week