Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

Een stamppotrecept met zoete aardappel voor als je het net even anders wilt doen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of tofu
  • chilipoeder
  • 1 struikje andijvie (300 gram)
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers.
  3. Fruit de uien en de knoflook in de margarine op heel laag vuur zacht.
  4. Snijd eventueel de tofu in reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
  5. Voeg de roerbakstukjes of de tofureepjes toe aan de uien en bak ze mee.
  6. Was de andijvie en snijd de struik in smalle repen.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
  9. Meng de uien met de roerbakstukjes en de andijvie erdoor.
  10. Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met wat peper.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 °C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in deze groentetajine.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Zoete aardappel heeft deze maand (augustus) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week