Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Zoetzure gembersaus

Zoetzure gembersaus

  • 12 personen
  • meer dan 30 minuten
  • 30 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk gemberwortel (ter grootte van een duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels tomatenpuree zonder zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels azijn
  • 1/2 (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel maïzena
  • 4 bolletjes gember op siroop

Bereiding

  1. Pel de sjalot en de knoflook en snijd het heel fijn.
  2. Schil het stuk gember en rasp het.
  3. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie zacht. Bak de tomatenpuree kort mee.
  4. Bak de geraspte gember en de suiker even mee.
  5. Voeg de azijn en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Roer de maïzena glad met 2 lepels water en bind hiermee de saus. Laat de saus afkoelen.
  7. Hak de gemberbolletjes fijn en roer dit door de saus.
  8. Maak de saus eventueel op smaak met nog wat azijn of suiker.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 30 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 5 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 0 gram
Eiwit 0 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.