Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.

Zwarte bonensalade met venkel en granaatappelpitjes

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 - 2 blikken zwarte bonen (uitlekgewicht totaal ca. 400 gram)
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram (rucola)sla
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon en schaaf de venkel in hele dunne reepjes.
  2. Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de venkel.
  3. Spoel de zwarte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Meng de venkel en de bosui door de bonen en laat dit 15 minuten afgedekt op een koele plaats staan.
  6. Was de sla en verdeel het over een schaal.
  7. Meng de granaatappelpitjes door de bonen en schep de salade op de sla. Verdeel de geitenkaas erover.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 430 kcal 430 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 2 gram 2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week