Hoelang kun je aardappelen, rauw bewaren? Hieronder vind je het bewaaradvies voor een gesloten en open verpakking. Daarnaast kom je te weten of je aardappelen, rauw het beste in de koelkast, vriezer of voorraadkast kunt bewaren. Ook krijg je bewaartips voor aardappelen, rauw en weet je hoe je bederf kunt herkennen.
Bewaartip voor dit product
Bewaar aardappelen bij voorkeur op een droge, donkere en koele plek. Als je op een te lichte plek bewaart, ontstaat de giftige stof solanine en worden ze groen. Groene aardappelen kun je beter niet eten. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. De aardappels kun je nog eten als je de uitlopers verwijdert en het plekje eraf snijdt.
Je kunt aardappelen in de koelkast bewaren als je thuis geen koele, donkere plek hebt. Doe dit alleen voor aardappelen om te koken en niet bij de aardappelen die je wilt frituren of bakken. In de koelkast ontstaan namelijk sneller suikers en deze kunnen tijdens het frituren of bakken omgezet worden in een schadelijke stof acrylamide.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is?
De aardappelen zijn beschimmeld, uitgedroogd of verrot. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bewaaradvies van andere producten
Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.