Hoelang kun je biefstuk, onbereid bewaren? Hieronder vind je het bewaaradvies voor een gesloten en open verpakking. Daarnaast kom je te weten of je biefstuk, onbereid het beste in de koelkast, vriezer of voorraadkast kunt bewaren. Ook krijg je bewaartips voor biefstuk, onbereid en weet je hoe je bederf kunt herkennen.
Bewaartip voor dit product
Bewaar vlees goed afgedekt onderin de koelkast zodat vleessappen niet op andere producten kan lekken. Invriezen van vlees kan ook. Ontdooi het vlees door het één dag voor gebruik op een afgedekt bord of in een schaal onderin de koelkast te leggen of laat het ontdooien in de oorspronkelijke verpakking waarin het vlees is ingevroren. Het vlees kan dan de vleessappen geleidelijk opnemen waardoor het lekker sappig blijft. Kleine stukken vlees kunnen ook in de magnetron ontdooid worden.
Te lang in de diepvries geeft een ranzige geur en smaak.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is?
Het vlees heeft een afwijkende licht zure geur, is grauw verkleurd of plakkerig. Eet geen vlees dat er raar uitziet of niet goed ruikt.
Bewaaradvies van andere producten
Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.