Menu
Zoek

Hoelang kun je ei, rauw bewaren?

Hieronder vind je het bewaaradvies voor een open en gesloten verpakking van ei, rauw. Ook krijg je bewaartips en weet je hoe je bederf kunt herkennen.

Bewaaradvies voor dit geopende product

Icoon van een koelkast
4weken
houdbaar
in de koelkast
Daarna kijk, ruik, proef.
Icoon van een diepvries
3maanden, losgekloptin de vriezer
Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
Icoon van een tip om te bepalen of een product nog goed is
Hoe herken ik bederf? Het ei is uitgedroogd en heeft een afwijkende geur. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Icoon van een tip
Bewaartip voor dit product Bewaren bij voorkeur in doos in de koelkast. Dit voorkomt uitdroging. Eieren nemen snel geuren over. Bewaar ze daarom niet in de buurt van sterk ruikende producten. Eieren bezitten een luchtkamer aan de stompe kant. Door de eieren met de punt naar beneden te bewaren, beschadigt de luchtkamer niet en blijven ze langer goed.

Gaat het om een gesloten verpakking?

Volg het bewaaradvies op de verpakking van het product en bekijk de houdbaarheidsdatum.
Tenminste houdbaar tot
Ten minste houdbaar tot (THT): kijk, ruik en proef ná datum Probeer eieren voor de THT-datum op te eten. Ze zijn dan verser (minder uitgedroogd) en er is minder kans op eventuele uitgroei van ziekmakende bacteriën. Eet je ze na de THT-datum? Verhit ze altijd door en door. Hardgekookt of goed doorbakken zorgt ervoor dat bacteriën dood gaan.

Bewaaradvies van andere producten

Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.
Hoelang kun je een geopend product bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product

Ben je zwanger?
houdbaarin de koelkast
Algemeen advies
houdbaarin de koelkast
in de keukenkast
op de fruitschaal
in de vriezer Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
Hoe herken ik bederf?
Bewaartip voor dit product
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.