Hoelang kun je kaas, 48+, jong, goudse bewaren? Hieronder vind je het bewaaradvies voor een gesloten en open verpakking. Daarnaast kom je te weten of je kaas, 48+, jong, goudse het beste in de koelkast, vriezer of voorraadkast kunt bewaren. Ook krijg je bewaartips voor kaas, 48+, jong, goudse en weet je hoe je bederf kunt herkennen.
Bewaartip voor dit product
Bewaar kaas in de koelkast in een gesloten verpakking, bij voorkeur in kaaspapier of folie om zweten te voorkomen. Als er schimmel ontstaat, dan kun je deze ruim wegsnijden, minstens 1 centimeter. Dit geldt alleen voor harde kazen, zoals Goudse of Edammer. Plakken kaas zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast. Geraspte kaas 2 dagen. Invriezen kan, maar geeft kwaliteitsverlies.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is?
De harde kaas is uitgedroogd of beschimmeld of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bewaaradvies van andere producten
Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.