Met de recepten op deze pagina krijg je jouw kinderen aan de groente. De groente zijn gepureerd of fijngesneden door de maaltijd. Daarnaast hebben de gerechten een zoete smaak of een vrolijke kleur waardoor de maaltijden aantrekkelijk gepresenteerd kunnen worden.
Linzenstoofpot met pompoen
Door de groenten in deze stoof extra fijn te snijden kunnen ze door kinderen makkelijker gegeten worden.
Zo maak je het
Regenboogsalade met walnootdressing
Met al die kleuren op je bord wordt het een feestje. Varieer met de groente die je in huis hebt. Voor jonge kinderen worden de noten fijngemaakt met bijvoorbeeld een hakmolen.
Dit zijn de ingrediënten
Pasta met champignons en doperwtjes
Pasta is een kinderfavoriet! Wat betreft de groente: proeven hoort erbij, ook al is het maar een beetje. Een hap is al genoeg. Het is een kwestie van oefenen, net als leren lopen of fietsen.
Bekijk het recept
Gehaktrolletjes met yoghurtsaus, salade en brood
Kleed het eten leuk aan als het er niet in wil. Denk aan een leuke lepel, een liedje of een mooi bord.
Bekijk het recept
Gebakken pangasius met wortelpuree
De wortels geven deze puree een heerlijk zoete smaak. De pangasiusfilet is graatloos en daarom ideaal voor kinderen.
Bekijk het recept
Maaltijdsoep met gehaktballetjes
Kook de groenten lekker zacht en
laat je kind ze uit de soep vissen. Zo gaan ze speels het mondje in.
Naar het recept
Schaapherderpastei
Een gerecht met zacht-zoete
wortel. Als je kleine porties geeft, hoeft je kind niet tegen een berg eten op te kijken. En nog eens opscheppen kan altijd.
Aan de slag met het recept