Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Alles over goed eten voor je puber

Je kind maakt steeds meer eigen keuzes, ook over eten en drinken. Toch speel je als ouder nog steeds een belangrijke rol. Jij kunt thuis een gezonde basis bieden en het goede voorbeeld geven. Omdat je puber steeds zelfstandiger wordt, is het aan te raden om met elkaar te praten over eten en afspraken te maken. Op deze pagina vind je veel tips en informatie.
Afbeelding bij teaser 'Gezond eten en gewicht'

Gezond eten en gewicht

Gezonde voeding is belangrijk voor je opgroeiende tiener. Maar hoeveel precies? En wat is dan gezond eten en drinken? En wat is een gezond gewicht? Je ontdekt het op deze pagina.
Afbeelding bij teaser 'In gesprek met je puber'

In gesprek met je puber

Heb je problemen met het eetgedrag van je kind? Je puber regels opleggen of dingen verbieden werkt meestal averechts. Samen praten en afspraken maken is een beter idee. Bekijk ons stappenplan.
Afbeelding bij teaser 'Omgaan met verleidingen'

Omgaan met verleidingen

Snoep en snacks zijn overal te koop. Het is niet makkelijk voor je puber om deze verleidingen te weerstaan. Gelukkig zijn er wel een aantal tips waarmee je je kind kunt helpen.
Afbeelding bij teaser 'Eten en drinken op school'

Eten en drinken op school

School zou het goede voorbeeld moeten geven en een gezonde en veilige haven moeten zijn. Waar kun je als ouder op letten als je kind naar de middelbare school gaat?