Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Voedingsvoorlichting in de praktijk

Als zorgprofessional kun je een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker. Lees de ervaringsverhalen en casussen uit de praktijk hieronder.

Ervaringsverhalen

Hoe besteden andere zorgprofessionals aandacht aan gezonde voeding?

Afbeelding bij teaser 'De ervaring van Hilde'

De ervaring van Hilde

Tijdens het spreekuur probeert huisarts Hilde indien nodig voorlichting te geven over voeding. Bijvoorbeeld over vezels, groente en fruit bij verstoppingsproblemen.
Afbeelding bij teaser 'De ervaring van Lieke'

De ervaring van Lieke

Patiënten helpen om gezonder te eten is ontzettend belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Zo ervaart praktijkondersteuner Lieke. Het vraagt om veel herhaling.
Afbeelding bij teaser 'De ervaring van Monique'

De ervaring van Monique

Monique begeleidt als leefstijlcoach en voedingsdeskundige vrouwen in de overgang. Uit eigen ervaring weet ze hoe je met voeding en leefstijl een verschil kunt maken.

Casussen uit de praktijk

Hoe ziet een gesprek over voeding er in de praktijk uit? Hoe pak je zo'n gesprek aan?

Afbeelding bij teaser 'Casus cardiometabole aandoeningen'

Casus cardiometabole aandoeningen

Deze casus gaat over de samenwerking tussen huisarts, praktijkondersteuner en diëtist bij de begeleiding van patiënten met cardiometabole aandoeningen.
Afbeelding bij teaser 'Casus hoge bloeddruk'

Casus hoge bloeddruk

In deze casus lees je hoe praktijkondersteuner Marieke de 53-jarige Els helpt te werken aan haar gewicht en hoge bloeddruk. Ook vind je hier handige tips en materialen.
Afbeelding bij teaser 'Casus overgewicht'

Casus overgewicht

Praktijkondersteuner Lisa probeert Rohan te helpen bij het afvallen. In deze casus lees je hoe belangrijk goede communicatie daarbij is en wat kan helpen om patiënten te motiveren.