Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Abrikozensalade met oranjebloesemwater

Het oranjebloesemwater geeft deze salade van abrikoos en sinaasappel een krachtige smaak.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ca. ½ eetlepel oranjebloesemwater
  • 6 verse abrikozen of 10 gedroogde abrikozen

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Snijd het vruchtvlees van 1 helft in stukjes en pers de andere helft uit.
  2. Meng wat geraspte schil en het oranjebloesemwater door het sinaasappelsap. Trek het velletje van de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit.
  3. Snijd de abrikozen in partjes en meng er de blokjes sinaasappel en het sinaasappel-oranjebloesemsausje door.
  4. Was eventueel de gedroogde abrikozen, knip ze in repen en laat ze een uur in het sausje wellen.

Ingrediënten over?

Abrikozen
Bewaar abrikozen zo koel mogelijk. Ze zijn in de koelkast ongeveer 7 dagen houdbaar en buiten de koelkast ongeveer 3 dagen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Abrikoos'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 65 kcal 65 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week