Bereiding
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Snijd het vruchtvlees van de helft in stukjes en pers de andere helft uit.
-
Meng wat geraspte schil en het oranjebloesemwater door het sinaasappelsap.
-
Was de abrikozen. Halveer ze en verwijder de pit.
-
Snijd de abrikozen in partjes en meng er de blokjes sinaasappel en de sinaasappel-oranjebloesemdressing door.
Variaties
In plaats van verse abrikozen kun je ook gedroogde abrikozen gebruiken. Snijd deze in repen en laat ze een uur in de dressing wellen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Abrikozen:
Bewaar abrikozen zo koel mogelijk. Ze zijn in de koelkast ongeveer 7 dagen houdbaar en buiten de koelkast ongeveer 3 dagen.