Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Abrikozenyoghurt met muesli

Deze vruchtenyoghurt maak je in een handomdraai.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht, ontbijt
  •  

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels muesli zonder suiker
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Was de abrikozen en week ze 1 uur in het sinaasappelsap.
  3. Bak de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag op niet te hoog vuur lichtbruin en krokant. Laat het afkoelen.
  4. Snijd 1 abrikoos in stukjes en pureer de rest met een staafmixer.
  5. Meng de gepureerde abrikozen door de yoghurt en schep dit in 2 schaaltjes. Verdeel de muesli en de stukjes abrikoos erover.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 175 kcal 175 kcal
Eiwit 7 gram 7 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week