Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Appel-broodtaart

Een heerlijke traktatie!

  • 6 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 6 (oude) bruine boterhammen
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 750 gram zachtzure appels
  • citroensap
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels jam zonder suiker

Materialen

Springvorm met een doorsnee van 20 cm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Bestrijk de springvorm met wat margarine.
  3. Snijd de korsten van het brood. Rol de boterhammen met een deegroller wat platter en bekleed de wanden en bodem van de vorm hiermee.
  4. Bak dit 10 minuten in de hete oven lichtbruin. Draai daarna de oven terug op 160° C.
  5. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  6. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Meng er wat citroensap en kaneel door.
  7. Strooi de havermout over de broodbodem. Schik de parten appel in de vorm en strooi de rozijnen er tussen.
  8. Bak de appeltaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar.
  9. Roer de jam los met een beetje citroensap en druppel dit over de nog warme appels.
  10. Laat de taart wat afkoelen en snijd hem in 6 punten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 160 kcal 160 kcal
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week