Materialen
Springvorm (doorsnede 20 cm)
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
-
Bestrijk de springvorm met wat margarine.
-
Snijd de korsten van het brood. Rol de boterhammen met een deegroller wat platter en bekleed de wanden en bodem van de vorm hiermee.
-
Bak dit 10 minuten in de hete oven lichtbruin. Draai daarna de oven terug op 160° C.
-
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Meng er wat citroensap en kaneel door.
-
Strooi de havermout over de broodbodem. Schik de parten appel in de vorm en strooi de rozijnen er tussen.
-
Bak de appeltaart in de hete oven in 30 minuten gaar.
-
Roer de jam los met een beetje citroensap en druppel dit over de nog warme appels.
-
Laat de taart voor het serveren wat afkoelen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.