Materialen
Staafmixer/keukenmachine, springvorm (doorsnede 15-20 cm), bakpapier
Bereiding
- Wel de rozijnen in warm water.
- Pureer
1/3 van de rozijnen met de helft van de margarine en de helft van de
kaneel tot een gladde massa. Voeg ¼ van het havermeel toe. Meng kort met
elkaar tot stukjes kruimel.
- Maak de
appel schoon en snijd in dunne plakjes.
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een springvorm met bakpapier.
- Pureer
de rest van de rozijnen en margarine met de appelmoes en eieren tot een glad mengsel.
- Voeg
het bakpoeder, de rest van het havermeel en de rest van de kaneel toe.
Meng tot een smeuïg beslag.
- Giet de
helft van het beslag in de springvorm, leg de plakjes appel tot een halve
centimeter van de rand op het beslag.
Verdeel
de rest van het beslag over de appel en strooi de kruimels over de taart.
Druk de kruimels zachtjes aan.
- Bak de
taart in 60 minuten gaar en lichtbruin in de oven. Dek eventueel af met
een ovenvast bord of aluminiumfolie als de taart te donker kleurt. Prik
met een cocktailprikker in de cake om te testen of deze gaar is. Blijft er
geen beslag plakken aan de prikker, dan is de cake gaar.
- Laat de cake in
de vorm afkoelen.
Stuif
eventueel extra kaneel over de taart en snijd in stukken.
Variaties
Havermeel maak je eenvoudig zelf. Maal havermout of -vlokken met een staafmixer of in een keukenmachine tot meel.
Varieer met fruit uit het seizoen. Vervang de appel bijvoorbeeld door nectarines, bramen of peer. Kijk op onze website voor meer informatie over seizoensproducten.
Serveer de taart met een lepel magere Griekse yoghurt, dat is extra lekker.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.