Bereiding
- Bekleed
de vorm met bakpapier.
-
Prak
de rijpe bananen fijn en meng er de eieren en vanille aroma met een
garde of vork door.
-
Voeg
het havermeel, bakpoeder en de kaneel toe roer het tot een
geheel is.
-
Snijd
de dadels en noten in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag.
-
Verwarm de oven kort voor op 180 °C.
- Giet
het beslag in de cakevorm.
- Bak het bananenbrood in 40-50 minuten gaar in het
midden van de oven.
-
Stort het brood op een rooster en laat afkoelen.
-
Snijd het brood in plakken.
Extra informatie
In deze receptvideo zie je hoe je stap voor stap bananenbrood maakt.
Variaties
Ook lekker met gemalen kardemom en koek- en speculaaskruiden. Havermeel maak je eenvoudig zelf door havermout of -vlokken fijn te malen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.