Bereiding
- Pel de uien en de knoflook.
-
Houd voor de bonenburgers een stukje ui en een half teentje knoflook apart.
-
Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
-
Fruit de uien en de knoflook in de olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
-
Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
-
Voeg wat balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de chutney afkoelen.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in 10 minuten gaar.
-
Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken. Druk de bonen met een vork fijn.
-
Snijd het stukje ui heel fijn.
-
Meng de ui en de kerrie door de bonen. Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje erboven.
-
Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.
-
Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met hete melk en wat peper een puree.
-
Geef de aardappelpuree, de sperziebonen en de chutney bij de bonenburgers.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.