Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Broccolisalade met pijnboompitten

Broccolisalade met pijnboompitten

Maak eens salade van broccoli en serveer lauwarm of koud.

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 160 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rode (wijn)azijn
  • peper
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil eventueel de stelen en snijd in stukjes.
  2. Kook de groente in weinig water in 5 minuten beetgaar.
  3. Snijd de olijven in plakjes.
  4. Maak een dressing van de olie, azijn en peper.
  5. Laat de broccoli uitlekken.
  6. Meng de dressing en olijven door de nog warme broccoli.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en strooi over de broccolisalade.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Broccoli'. Dit product is deze maand (mei) niet de meest duurzame oplossing.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 160 kcal
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 3 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vezels 6 gram
Eiwit 10 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week