Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Brood met tonijnsalade

Een heerlijk lunchrecept.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn (naturel, op water)
  • ½ (rode) appel
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel dikke halfvolle yoghurt
  • peper
  • 2 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  1. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  2. Was het stuk appel en snijd het in kleine blokjes.
  3. Was de peterselie en knip het fijn.
  4. Meng de appel, de peterselie en de yoghurt door de tonijn en maak dit op smaak met wat peper.
  5. Rooster het brood.
  6. Besmeer het brood dun met halvarine en verdeel het tonijnmengsel erover.

Ingrediënten over?

Halve appel:
Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Snijd het stuk appel in plakken en beleg er een boterham mee.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 195 kcal 195 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week