Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Broodje ei

Broodje ei

Een goed begin van de dag, maar ook heerlijk als lunch.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • lunch, ontbijt
  • 240 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 (punt)paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 volkoren boterhammen
  • 2 eieren
  • 5 gram verse bieslook

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd in smalle ringen.
  2. Verwarm de helft van de margarine en smoor hierin de paprika in een paar minuten zacht. Neem uit de pan.
  3. Steek met een klein glas een rondje van 6 cm uit het brood. Besmeer het brood aan beide kanten met de rest van de margarine.
  4. Bak het brood aan één kant krokant en lichtbruin.
  5. Keer het brood en breek de eieren in de holtes. Bak het brood met ei met een deksel op de pan in 6 minuten gaar.
  6. Was de bieslook en hak klein.
  7. Leg het brood op borden. Strooi de bieslook erover en serveer de paprikaringen en de rondjes brood erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 240 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 20 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 4 gram
Eiwit 12 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.