Bereiding
- Kook de rijst volgens
de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de paksoi schoon. Snijd in de lengte in 4 stukken en bestrijk met de olie.
-
Maak de peper schoon. Snijd de helft van de peper in smalle reepjes.
-
Grill de paksoi en peper in een grillpan in een paar minuten gaar.
-
Was de radijsjes en snijd in vieren.
-
Spoel de lupinebonen in
een zeef af en laat uitlekken.
-
Schil de gember en snijd klein.
-
Snijd de rest van de peper klein.
- Maak een dressing van de pindakaas, melk, gember, peper en citroensap.
-
Hak de pinda’s grof.
-
Was de koriander en snijd
klein.
-
Verdeel de rijst over de kommen. Schep de groente en lupinebonen erop.
-
Schenk de pindadressing
erover. Garneer met de pinda’s en koriander.
Variaties
Je kunt in plaats van halfvolle melk ook een verrijkte plantaardige variant gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Melk:
Bewaar een geopend pak melk nog 3-5 dagen in de koelkast. Zet de melk na gebruik altijd snel terug in de koelkast. Hierdoor blijft het langer houdbaar.
Pinda's:
Pinda's zijn ook lekker in deze broccolisalade.