Bereiding
- Breng het water aan de kook en los het stukje bouillontablet erin op.
-
Doe de bulgur in een kom en schenk de bouillon erover. Roer dit goed door en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
-
Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Kook de sperziebonen in wat water 10 minuten beetgaar.
-
Giet de bulgur af en laat afkoelen.
-
Maak de bosui schoon en snijd in dunne ringen.
- Was de citroen. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
-
Meng de sperziebonen, bosui, tomatenblokjes en olijfolie door de bulgur.
- Breng op smaak met de geraspte citroenschil, gemalen komijn, peper en het citroensap.
-
Was de sla en dep droog.
-
Hak de cashewnoten grof.
-
Bedek een schaal met slabladen en schep de bulgursalade erop. Garneer de salade met de cashewnoten.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn
van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik
Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Sla:
Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dunne plak van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en zet de krop in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.
Gebruik de rest van de sla in deze klassieke Caesar salade.