Materialen
Staafmixer/keukenmachine, muffinvorm/papieren cakevormpjes
Bereiding
- Was de citroen, rasp de schil en pers het sap
uit.
- Pureer de dadels met de margarine, eieren, appelmoes,
karnemelk, het citroensap en amandelaroma met een staafmixer of in
een keukenmachine tot een smeuïg mengsel.
- Meng het havermeel, amandelmeel en bakpoeder met elkaar, voeg toe aan het mengsel en roer tot een beslag.
- Was eventueel de blauwe bessen en roer de helft voorzichtig door het beslag.
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak
de cakejes in 20 minuten gaar in de oven. Prik met een cocktailprikker in de
cakejes om te testen of ze gaar zijn. Blijft er geen beslag plakken aan de
prikker, dan zijn ze gaar. Laat de cakejes afkoelen.
- Roer de zuivelspread en kwark tot een glad mengsel. Laat het mengsel opstijven in de koelkast en verdeel vlak voor het serveren over de cakejes.
- Versier
de cupcakes met de rest van de blauwe bessen en eventueel extra schijfjes citroen of citroenrasp.
Variaties
In plaats van havermeel kun je ook volkoren tarwemeel gebruiken. De cupcakes zijn dan niet vrij van gluten.
Kies voor fruit uit het seizoen. In plaats van citroen door het beslag zijn kleine stukjes appel en peer met kaneel ook lekker. Appels en peren zijn bijna het hele jaar een duurzame en voordelige keuze.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.