Materialen
een cakevorm van ca. 24 cm, 1 liter inhoud
Bereiding
- Boen de citroen en de sinaasappel met heet water schoon.
-
Leg de citroen en de sinaasappel in een pan en voeg zoveel water toe tot ze onder water staan.
-
Kook de citroen en de sinaasappel in 1 uur helemaal zacht.
-
Giet het vocht af en laat het fruit een beetje afkoelen.
-
Bestrijk de cakevorm dun met margarine.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn.
-
Laat de keukenmachine aan staan.
-
Voeg één voor één de eieren toe.
-
Voeg daarna de maïzena, de suiker en het bakpoeder toe.
-
Doe de citroen en de sinaasappel erbij en draai het beslag tot het fruit is gepureerd.
-
Doe het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin.
-
Neem de cake uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Dit voorkomt dat de cake verbrokkelt.
-
Verpak de cake in plasticfolie. De cake is na een dag het lekkerste.
Variaties
Vervang eventueel de citroen door een mineola of een grote mandarijn.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.