Bereiding
- Boen de citroen en rasp wat van de schil af.
-
Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
-
Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel geraspte citroenschil en chilivlokken en schep dit door de kip. Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
-
Breng het water aan de kook en los het stukje bouillontablet erin op.
-
Doe de couscous in een schaal en schenk de kokende bouillon erop. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
-
Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en schaaf de wortel in dunne linten.
-
Verwarm de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
-
Bak de prei en de wortel mee gaar.
-
Ontpit de dadels en halveer ze in de lengte.
-
Maak de bosui schoon en snijd klein.
-
Meng de dadels en de bosui door de couscous en schep het kip-groentemengsel erop.
Variaties
In plaats van chilivlokken kun je ook een gedroogd chilipepertje gebruiken. Verkruimel deze en verwerk in de marinade voor de kip.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met vershoudfolie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.