Bereiding
- Scheur het brood in stukken en leg ze in een kom. Giet de melk over het brood.
-
Snijd de ui in snippers.
-
Doe de uiensnippers, een mespuntje peper en wat paprikapoeder bij het geweekte brood. Doe het gehakt erbij en kneed alles goed door elkaar.
-
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties. Maak er ballen van en druk ze plat tot ze ongeveer 2 cm dik zijn. Leg de hamburgers op een bord.
-
Laat de hamburgers afgedekt 15 minuten in de koelkast opstijven.
-
Maak de wortels schoon en rasp ze grof.
-
Was de peterselie en knip het klein.
-
Maak van de geraspte wortel met de peterselie en wat azijn een salade en zet even apart.
-
Snijd de broodjes doormidden.
-
Was de slabladen. Laat de sla in een schone theedoek drogen.
-
Was de tomaat en snijd hem in plakken.
-
Bak de hamburgers in de hete margarine in ca. 10 minuten gaar en bruin.
-
Beleg de broodjes met sla en tomaat. Leg er een hamburger op, doe er een klein beetje tomatenketchup op en dek af met de bovenkant van het broodje.
-
Geef de wortelsalade erbij.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Peterselie:
Bewaar kruiden tussen natte velletjes keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn zo nog ongeveer 4 dagen houdbaar.
Gebruik peterselie in een lekkere topping op tomatensoep.