Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Eitje anders

Een eetbare bakvorm van paprika. Hier vrolijk je iedere maaltijd mee op.

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • ontbijt
  •  

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eieren
  • takje peterselie
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de paprika en snijd van de paprika 4 ringen van ongeveer 1 centimeter dik.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan. Leg de paprikaringen in de koekenpan.
  3. Laat deze een beetje warm worden en breek boven iedere ring een ei. Doe dit voorzichtig zodat de dooier heel blijft.
  4. Bak het geheel op laag vuur met een deksel op de pan tot het ei gaar is.
  5. Breng eventueel op smaak met wat peper en klein geknipte peterselie.
  6. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 200 kcal 200 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week