Bereiding
- Scheur het brood in stukken en leg ze in een kom. Giet de melk over het brood.
-
Pel de ui en snijd hem in snippers. Houd de helft ervan apart.
-
Was de peterselie en knip het klein.
-
Doe de helft van de uiensnippers, de peterselie en wat peper bij het geweekte brood. Doe het gehakt erbij en kneed alles goed door elkaar.
-
Maak er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot. Dek de gehaktballetjes af met een stuk plastic folie en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
-
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de spruitjes schoon.
-
Kook de spruitjes in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Was de tomaten en snijd ze klein.
-
Verwarm de margarine in een koekenpan of braadpan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten aan alle kanten bruin en gaar.
-
Schep de stukjes tomaat en de achtergehouden uiensnippers erbij en laat dit nog 1 minuut pruttelen.
-
Serveer er de spruitjes en de aardappelen bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.