Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gepocheerde grapefruit met basilicumijs

Gepocheerde grapefruit met basilicumijs

  • 4 personen
  • minder dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 120 kcal

Ingrediënten

  • 6 takjes basilicum
  • 4 bolletjes citroensorbetijs
  • 3 rode grapefruits
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

  1. Was de basilicum. Houd 4 mooie topjes achter voor garnering. Knip de rest van de basilicum in reepjes.
  2. Laat het sorbetijs een beetje zachter worden en meng er de reepjes basilicum en door. Zet het ijs weer in de diepvries.
  3. Schil de grapefruits dik en snijd ze in dunne plakken. Vang het sap op.
  4. Vul het sap met water aan tot 100 ml.
  5. Verwarm het sap met de honing en leg de grapefruitplakken erin. Warm de grapefruit een paar minuten mee. Laat afkoelen en verdeel over 4 borden. Schep een bolletje basilicumijs in het midden en garneer met de achtergehouden basilicum.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Schijf van Vijf Dit recept voldoet niet volledig aan de Schijf van Vijf-criteria. Lees meer over onze criteria.
Duurzaam eten Grapefruit is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 120 kcal
Vet 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 27 gram
Waarvan suikers 26 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week