Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Snijd de paprika's verticaal in 2 helften en maak ze schoon.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
-
Was de peterselie en knip het klein.
-
Snijd de olijven heel klein.
-
Hak de noten grof.
-
Scheur het brood in stukken.
-
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Schep de helft eruit en houd apart.
-
Bak de bleekselderij kort mee met de rest van de ui. Voeg de tomatenblokjes, wat oregano en peper toe en breng de saus aan de kook.
-
Meng de achtergehouden ui en knoflook met 2 lepels van de tomatensaus en voeg het brood toe.
-
Maak het mengsel op smaak met de peterselie en de olijven en schep de noten erdoor.
-
Vul hiermee de paprikahelften en plaats ze in de tomatensaus. Laat de paprika's met een deksel op de pan in 25 minuten gaar worden.
-
Spoel de linzen in een zeef af. Verwarm de linzen en geef ze bij de paprika's en de tomatensaus.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar een struik bleekselderij verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 7 dagen. Maak van de rest van de bleekselderij een heerlijke salade met sinaasappel.