Bereiding
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Maak de paprika's schoon en snijd doormidden.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
-
Was de peterselie en snijd klein.
-
Snijd de olijven heel klein.
-
Hak de noten grof.
-
Scheur het brood in stukken.
- Bak de ui en de knoflook in de olie zacht. Schep de helft eruit en houd apart.
-
Bak de bleekselderij kort mee met de rest van de ui. Voeg de tomatenblokjes, wat oregano en peper toe en breng de saus aan de kook.
-
Meng de achtergehouden ui en knoflook met 1 lepel van de tomatensaus per persoon en voeg het brood toe.
- Breng het mengsel op smaak met de peterselie en olijven en schep de noten erdoor.
-
Vul hiermee de paprikahelften en plaats ze in de tomatensaus. Laat de paprika's met een deksel op de pan in 25 minuten gaar worden.
-
Spoel de linzen in een zeef af. Verwarm de linzen en serveer ze bij de paprika's en de tomatensaus.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar een struik bleekselderij verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 7 dagen. Maak van de rest van de bleekselderij een heerlijke salade met sinaasappel.