Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
-
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes.
- Bak de ui en paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
-
Bak de tomatenpuree kort mee.
-
Voeg het water toe en kook de soep 10 minuten.
-
Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
-
Spoel de bruine bonen af in een zeef.
-
Snijd de ham in reepjes.
-
Roer de prei, de bruine bonen en de ham door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
- Breng de soep op smaak met wat peper en serveer er brood bij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Gekookte ham:
Bewaar ham afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries ham eventueel in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Prei over? Gebruik het in een lekkere omelet met groente!