Bereiding
- Pers 1 teentje knoflook boven een kom uit. Roer er het citroensap door met de gyroskruiden.
-
Snijd het vlees in repen schep ze door het kruidenmengsel. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
-
Pers het andere teentje knoflook uit boven een kom.
-
Was de halve komkommer en rasp hem. Druk vocht uit de komkommer.
-
Doe de komkommer en de yoghurt bij de knoflook en maak de tzatziki op smaak met wat gemalen komijn en royaal peper.
-
Maak de venkel en de uien schoon. Snijd de venkel in dunne plakken. Snijd de uien in halve ringen en de bosuitjes in schuine repen.
-
Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin het vlees in ca. 8 minuten gaar.
-
Verwarm de andere lepel olie en stoof de venkel en de uien hierin in 5 minuten gaar.
-
Snijd de broodjes in kwarten.
-
Geef de tzatziki en het brood bij de gyros en de groente.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest in dit roerbakgerecht met bosui en kerrie.