Materialen
Staafmixer/keukenmachine, ovenschaal
Bereiding
- Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit.
-
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Was de spinazie, courgette en basilicum. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken.
-
Bak de ui en knoflook kort in de olie.
-
Voeg de tuinbonen, doperwten en spinazie toe en verwarm totdat de spinazie is geslonken.
-
Verkruimel de helft van het stukje bouillontablet over de groente.
- Voeg de basilicum toe. Houd enkele blaadjes achter voor de garnering.
-
Pureer de groente samen met 2/3 van de pistachenoten en 1/3 van de kaas tot een pesto.
-
Breng de pesto op smaak met citroenrasp, -sap en peper.
-
Roer het meel met de melk glad. Voeg 1/3 van de geraspte kaas en de rest van het stukje bouillontablet toe.
-
Breng roerend aan de kook totdat de melk indikt en de kaas is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met peper.
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Verdeel een dun laagje pesto op de bodem van een ovenschaal.
-
Bedek met een laag lasagnebladen, plakken courgette en besmeer met pesto.
-
Dek de pesto af met een laag lasagnebladen, plakken courgette en de helft van de kaassaus.
-
Herhaal de stappen weer vanaf de eerste laag.
-
Eindig met de kaassaus en strooi er de rest van de kaas op.
-
Bak de lasagne 30-40 minuten in de oven totdat de lasagne gaar is en de bovenkant goudgeel kleurt.
-
Hak de rest van pistachenoten fijn. Garneer de lasagne met de noten en de rest van de basilicum.
Variaties
Vervang de pistachenoten door amandelen of pijnboompitten. Rooster deze voor gebruik voor meer smaak.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.