Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Groene lasagne met pistachepesto

Groene lasagne met pistachepesto

Lasagne eens anders! Met de felle groene kleur is deze lasagne een blikvanger op tafel.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 615 kcal

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram spinazie
  • 1 courgette
  • 10 gram verse basilicum
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram tuinbonen (diepvries)
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • ½ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 50 gram ongezouten pistachenoten
  • 80 gram belegen kaas 30+ (geraspt)
  • (zwarte) peper
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 250 ml halfvolle melk
  • 150 gram volkoren lasagnebladen

Materialen

Staafmixer/keukenmachine, ovenschaal

Bereiding

  1. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  3. Was de spinazie, courgette en basilicum. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken.
  4. Bak de ui en knoflook kort in de olie.
  5. Voeg de tuinbonen, doperwten en spinazie toe en verwarm totdat de spinazie is geslonken.
  6. Verkruimel de helft van het stukje bouillontablet over de groente. 
  7. Voeg de basilicum toe. Houd enkele blaadjes achter voor de garnering.
  8. Pureer de groente samen met 2/3 van de pistachenoten en 1/3 van de kaas tot een pesto. 
  9. Breng de pesto op smaak met citroenrasp, -sap en peper.
  10. Roer het meel met de melk glad. Voeg 1/3 van de geraspte kaas en de rest van het stukje bouillontablet toe.
  11. Breng roerend aan de kook totdat de melk indikt en de kaas is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met peper.
  12. Verwarm de oven voor op 170°C.
  13. Verdeel een dun laagje pesto op de bodem van een ovenschaal.
  14. Bedek met een laag lasagnebladen, plakken courgette en besmeer met pesto. 
  15. Dek de pesto af met een laag lasagnebladen, plakken courgette en de helft van de kaassaus.
  16. Herhaal de stappen weer vanaf de eerste laag.
  17. Eindig met de kaassaus en strooi er de rest van de kaas op.
  18. Bak de lasagne 30-40 minuten in de oven totdat de lasagne gaar is en de bovenkant goudgeel kleurt.
  19. Hak de rest van pistachenoten fijn. Garneer de lasagne met de noten en de rest van de basilicum.

Variaties

Vervang de pistachenoten door amandelen of pijnboompitten. Rooster deze voor gebruik voor meer smaak.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Duurzaam eten Courgette is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor melk met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 615 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram
Koolhydraten 47 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 36 gram
Zout
0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week