Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Groente-tagine

Groente-tagine

Nadia Zerouali: ''Deze tagine is goed voor te bereiden, snel klaar en iedereen vindt het lekker. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en nog allemaal Hollandse groenten over hebt. Ik maak deze tagine klaar in de ochtend voordat ik naar het werk ga. Als ik thuiskom zet ik de tagine op het fornuis en na 30 minuten is mijn eten klaar.''
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 530 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram verse peterselie
  • 50 ml water
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper
  • 2 (vastkokende) aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette of aubergine
  • 100 gram spruiten
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • ½ rode peper
  • 265 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
  • 6 olijven zonder pit
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel en snijd de ui in ringen en verdeel over de tagine.
  2. Pel de teentjes knoflook, verwijder de dikke takjes van de peterselie, snijd beide fijn en verdeel over de tagine.
  3. Voeg de kruiden en specerijen en het water toe.
  4. Maak de aardappelen en groente schoon.
  5. Snijd alles, behalve de spruiten in gelijke repen en verdeel over de tagine. Verdeel hier de kruiden en specerijen over. Verdeel de rode peper, doperwten, kikkererwten en olijven erover. Giet de olijfolie erover.
  6. Zet met het deksel op de tagine in de koelkast voor later of zet direct op matig vuur en laat in 30 minuten gaar worden.
  7. Schep tussentijds geregeld wat van het kookvocht over de groente. De tagine mag wel wat vocht hebben maar moet niet te waterig zijn.
  8. Serveer de tagine met volkoren boterhammen.

Extra informatie

  Nadia Zerouali is een Nederlandse culinair journaliste en tv-presentatrice van Marokkaanse afkomst. Ze staat bekend om haar expertise in de Noord-Afrikaanse en Mediterrane keuken. Ze heeft verschillende kookboeken geschreven en heeft ook bijgedragen aan diverse culinaire programma's op televisie. Nadia is populair vanwege haar passie voor het delen van authentieke recepten en het bevorderen van interculturele culinaire uitwisseling.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 530 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 21 gram
Eiwit 20 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week