Materialen
        
            Keukenmachine of staafmixer
        
    
 
    
	
        
		
            Bereiding
            
                - Week het brood in een beetje water. 
- 
Was de rucola en laat het uitlekken. Pel de knoflook. 
- 
Pureer de rucola met het teentje knoflook, het brood en de helft van de olie in een keukenmachine of met een staafmixer.  
- 
Voeg de walnoten toe en hak ze mee klein. 
- 
Maak de rest van de groente schoon.
- 
Halveer de prei in de lengte en snijd in de lengte in smalle repen.
- 
Snijd de koolbladeren in smalle repen.
- 
Schaaf met een kaasschaaf de wortel in dunne repen.
- 
Verwarm de rest van de olie en smoor hierin de wortelrepen 3 minuten. 
- 
Voeg de prei en de kool toe en smoor de groente in enkele minuten gaar. 
- 
Voeg de tapenade toe en warm dit even mee.
- 
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. 
- 
Maak de walnotensaus op smaak met een beetje citroensap en peper en verdun met een beetje kookvocht van de penne.
- 
Verdeel de penne over 2 borden, schep de walnotensaus erop en serveer de groentetagliatelle erbij.
 
        
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.