Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Hasselback aardappelen met venkel en varkensschnitzel

Hasselback aardappelen met venkel en varkensschnitzel

'Hasselbacken' is een kooktechniek waarbij aardappelen of groente aan de bovenkant worden ingesneden, maar nét niet helemaal door. Voordat ze worden afgebakken in de oven worden ze op smaak gebracht met olie en kruiden.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 540 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 500 gram (vastkokende) aardappelen
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 400 gram venkel
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 200 gram ongeparneerde varkensschnitzels

Materialen

Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de tijm en hak grof.
  3. Was de aardappelen en snijd om de halve centimeter diep in, maar niet helemaal door. Leg in een ovenschaal.
  4. Steek in de inkepingen de tijm en druppel de olie over de aardappelen.
  5. Bak de aardappelen in de hete oven in 50-60 minuten gaar en goudgeel.
  6. Maak de venkel en ui schoon.
  7. Snijd de venkel in de lengte in plakken en de ui in halve ringen.
  8. Bak de ui in de helft van de margarine glazig.
  9. Voeg de venkel toe met wat peper. Stoof de groente in weinig water in 10 minuten gaar.
  10. Bestrooi de schnitzels met peper en was je handen. Bak het vlees in de rest van de hete margarine in 6 minuten lichtbruin en gaar.
  11. Serveer de schnitzels en de venkel bij de aardappelen.

Variaties

Wil je dit recept in de airfryer maken? Bereid de aardappelen in 25 minuten op 200 °C. Controleer de aardappelen halverwege de baktijd. In plaats van verse kruiden, kun je ook gedroogde kruiden gebruiken.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 540 kcal
Vet 22 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 35 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.